Είκοσι χρόνια χωρίς τον Μάνο

xatzidakis 001«Θέλω να απαλλαγώ από όλες τις εφήμερες και μάταιες απολαύσεις που με έδεναν τόσο καιρό με το χώμα, με τη γη και να πετάξω προς το θάνατό μου. Ίσως πετώντας προς Αυτόν, θυμηθώ τον ξεχασμένο μου προορισμό… την πορεία μου προς τα άστρα. Άδειος και ολόφωτος».

Έτσι, λοιπόν ο Μάνος Χατζιδάκις ανέβηκε στην πολυπόθητη «Οδό των ονείρων του» στις 15 Ιουνίου του 1994.
Κατά γενική ομολογία ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ποιητής, μουσικός, βαθύτατα λαϊκός, ίσως τελικά ένας από τους πιο ασυμβίβαστους δημιουργούς της νεοελληνικής εποχής.

Μουσικός- Θεατρικός Χατζιδάκις

Share
Διαβάστε περισσότερα: Είκοσι χρόνια χωρίς τον Μάνο

Η συμβολή της μουσικής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

mousiki-egkefalosΠολλές σύγχρονες επιστημονικές εργασίες έχουν πλέον αποδείξει ότι η μουσική εκπαίδευση και η μουσική ακρόαση συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των ανώτερων εγκεφαλικών-γνωστικών λειτουργιών αλλά και γενικότερα στη φυσική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη των ατόμων.

Αρα η ενασχόληση με τη μουσική, και ιδιαίτερα η συστηματική μουσική εκπαίδευση, δεν έχει νόημα μόνο όσον αφορά την ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων αλλά ενισχύει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση των λειτουργιών του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Share
Διαβάστε περισσότερα: Η συμβολή της μουσικής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Η μουσική «χτίζει» τον εγκέφαλο

mousikorama-music 004Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου από μικρή ηλικία ευνοεί την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων

Διαφορετικές δομές εμφανίζει ο εγκέφαλος των ατόμων που ασχολούνται με τη μουσική από μικρή ηλικία, υποστηρίζουν οι καναδοί ειπστήμονες

Share
Διαβάστε περισσότερα: Η μουσική «χτίζει» τον εγκέφαλο

Ο δικός μας Μάνος Λοΐζος

Manos-LoizosΣτις 17 Σεπτεμβρίου του 1982, ο Μάνος Λοΐζος μπήκε σε νοσοκομείο της Μόσχας, βαριά χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Εκείνη τη μέρα, η Ελλάδα έχασε ένα … δικό της παιδί. Έναν ρομαντικό μουσικό και ταυτόχρονα έναν επαναστάτη.

Share
Διαβάστε περισσότερα: Ο δικός μας Μάνος Λοΐζος

Κουλτούρα να... φύγουμε

theatreΔιαβάζω εδώ και πολύ καιρό - και εμείς στο Art του Ποντικιού, το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές-  για την απουσία των ανθρώπων του πολιτισμού, της διανόησης και της τέχνης, για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία εξ αιτίας της εφαρμογής του μνημονίου που με ανυπέρβλητο ζήλο εφαρμόζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες).

Share
Διαβάστε περισσότερα: Κουλτούρα να... φύγουμε

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα