Μελίνα Κανά- Ελένη Τσαλιγοπούλου Σταυρός του Νότου Plus»- Πρεμιέρα

maurou tsal-kana 004Σταυρός του Νότου Plus»  Πρεμιέρα
Μελίνα Κανά - Ελένη Τσαλιγοπούλου

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το Σάββατο βράδυ, πρώτη του Φλεβάρη, στο «Σταυρό του Νότου Plus», τη βραδιά δηλ. που  η Eλένη Τσαλιγοπούλου και η Μελίνα Κανά αποφάσισαν να παρουσιάσουν στην Αθήνα το μουσικό τους πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που ταξιδεύει  στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επαρχίας από το Νοέμβριο.  


maurou tsal-kana 005Κατά τις  23:30  η σκηνή γέμισε από τους μουσικούς, Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου Κιθάρες, μαντολίνο, Βαγγέλη Καλαμάρα τύμπανα, Αριστείδη Χατζησταύρου κιθάρες, Χάρη Κελλάρη Κοντραμπάσο και Δημήτρη Μυστακίδη μπουζούκι, λαούτο, τζουρά, κιθάρα και…  βεβαίως από τη Μελίνα και την Ελένη, την Ελένη και τη Μελίνα!  Εδώ τέτοια θέματα δεν ετέθησαν και ούτε πρόκειται να τεθούν…δηλωτικό ως προς αυτό; Το  εναρκτήριο τραγούδι τους: «Των φίλων τα σπίτια», όπου…τις δύσκολες ώρες/ γνωστά καταφύγια/ φωλιά για δραπέτες….
Όμως και η συνέχεια… το ισομοιρασμένο πρόγραμμα με κομμάτια λατρεμένα και των δύο! «Έπιασε βροχή», «Να βάλω τα μεταξωτά», «Ξέρω κάτι ξωτικά», maurou tsal-kana 002«Αυτό που κάνεις μόνος σου», «Μιλώ με τα βουνά», αλλά και… «Χρώματα», «Εγώ  σ’ αγάπησα εδώ», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Παιδιά των δρόμων», «Παραμιλητό μου». Αναμφισβήτητα, οι ωραιότερες στιγμές του προγράμματος είναι εκείνες που  οι δύο ερμηνεύτριες βρίσκονται μαζί στη σκηνή και, χωρίς να παρασύρει η μία την άλλη,  μάς αποδεικνύουν για ποιον λόγο μάς αγγίζουν κάθε φορά τόσο βαθειά… Είναι δύο σύγχρονες λάτρεις και συνάμα νοσταλγοί  του παλιού  ρεμπέτικου, όχι τόσο τραγουδιστικά, όσο συμπεριφοριστικά! Εμπνέονται και κατευθύνονται από  τα νοήματά και τη γλώσσα του, μία γλώσσα, που όπως έχουν πει χαρακτηριστικά στο Μουσικόραμα, : « Δεν θα ξαναβγεί ποτέ, δυστυχώς…» Έτσι, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, με τα μοναδικά της βυζαντινά γυρίσματα αλλά και το απρόβλεπτο μπρίο της, κρατάει αμείωτο τον παλμό του κόσμου, ενώ η Μελίνα Κανά μας αφήνει άφωνους τόσο με την αψεγάδιαστη φωνή της όσο και με τον τρόπο που κρατάει ακόμα και το μικρόφωνο τόσα χρόνια μετά… με δυσέρευτο ήθος και σεβασμό!
Για τους λάτρεις του  Παπάζογλου, του Ρασούλη, του Καλδάρα αλλά και του Βαμβακάρη το δεύτερο μέρος είναι σημείο αναφοράς. Θα τραγουδήσετε- έως και θα σας έρθει να ανεβείτε  στη σκηνή- με κομμάτια όπως: «Ένα κι ένα κάνουν δύο», «Χαράτσι», «Μην περιμένεις πια», «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά».
Μην έχετε κατά νου ότι, φεύγοντας η Τσαλιγοπούλου και η Κανά από τη σκηνή, έχει τελειώσει η βραδιά…. Θα «πορωθείτε» και θα ζητήσετε «κι άλλο»… Εύχομαι το encore που θα  παρακολουθήσετε να έχει ανέλπιστη εξέλιξη, όπως  το δικό μας! Σταύρος Σιόλας επί σκηνής να ερμηνεύει τα « Διόδια», ενώ Μελίνα και Ελένη, Ελένη και Μελίνα να μας χαρίζουν… όχι! Αρκετά είπαμε… Βάλτε τη «Μουσικοραματική» φαντασία σας να δουλέψει, μαντέψτε το και φροντίστε να μη χάσετε αυτές τις εμφανίσεις στο  «Σταυρό του Νότου Plus»!

02/2014 Μίνα Μαύρου

 

maurou tsal-kana 001
Μίνα Μαύρου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα