Ο Γιάννης Σπανός στο «Ρυθμό Stage»

mousikorama spanos 016ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Ο Γιάννης Σπανός στο «Ρυθμό Stage»
Μαζί του: Δώρος Δημοσθένους, Χρυσούλα Στεφανάκη και Μίλλη Καραλή

«Ρυθμός Stage» Σάββατο βράδυ, 8 Φεβρουαρίου, έξω από τα καμαρίνια.…
 Τεράστια χαμόγελα, πολύ χιούμορ και έξυπνες ατάκες… του στυλ:
-    «Κύριε Σπανέ, θα μπορούσαμε να έχουμε το τηλέφωνό σας για μελλοντική συνέντευξη στο Μουσικόραμα;»
-     «Δεν το έχω μαζί μου, να σας το δώσω, αλλά γράψτε τον αριθμό»…
Κάπως έτσι φεύγει το άγχος, πατάς το μαγνητόφωνο και παίρνεις δηλώσεις…

Γιάννης Σπανός
mousikorama spanos 011«Πρώτη φορά παίζω στο «Ρυθμό Stage» και η αλήθεια είναι ότι από την αρχή αισθάνθηκα μια  ζεστασιά σε αυτόν εδώ το χώρο! Είμαι πολύ χαρούμενος απόψε, γιατί, εκτός από τη Χρυσούλα που συνεργαζόμαστε  καιρό, συμπορευόμαστε καλλιτεχνικά για πρώτη φορά με τη Μίλλη και τον Δώρο. Αυτό το ρίσκο που παίρνω, τόσο εγώ όσο και οι καλλιτέχνες που έρχονται μαζί μου, αξίζει τον κόπο, διότι τελικά  κάθε φορά γίνεται μία διαφορετική «αναγνώριση εδάφους» και στο τέλος επέρχεται η ανανέωση! Η μουσική  μπορεί να είναι μία, τα ταλέντα μπορεί πάντα να  υπάρχουν, όμως χωρίς ειλικρινή αγάπη και πίστη προς τη μουσική, δεν γίνεται τίποτα απολύτως!»

Χρυσούλα Στεφανάκη
mousikorama spanos 009«Αισθάνομαι υπέροχα, που βρίσκομαι απόψε εδώ! Με τον Γιάννη Σπανό  συνεργαστήκαμε πριν από πολλά χρόνια και μάλιστα τότε στο σχήμα ήταν και η αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού. Πολύ αργότερα ξανασυναντηθήκαμε οι δυο μας επί σκηνής. Αυτή τη στιγμή είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που μεγάλωσε η παρέα με τη Μίλλη και τον Δώρο. Ο «Ρυθμός Stage» είναι ένας χώρος μοναδικός στο είδος του και πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερή, που βρισκόμαστε εδώ γι’ αυτές τις δύο παραστάσεις.»
Δώρος Δημοσθένους
mousikorama spanos 003«Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τον Γιάννη Σπανό. Αυτό το είδος το πιο ερωτικό, του ’70 και του ’80,  δεν είχα την ευκαιρία να το τραγουδήσω άλλη φορά. Μόλις λοιπόν έγινε η πρόταση, τη δέχτηκα με ενθουσιασμό, γιατί γενικώς μου αρέσουν τα παλιά τραγούδια και θέλω αυτά που άκουγα από μικρός να βγω και να τα πω στον κόσμο… Είναι πραγματικά μεγάλη  χαρά και τιμή για ’μένα που είμαι εδώ απόψε!» 
Μίλλη Καραλή
«Παρόλο που με τον Γιάννη γνωριζόμαστε χρόνια, δεν είχε τύχει  ποτέ μέχρι τώρα να συνεργαστούμε. Η αφορμή ήταν τα γαλλικά του τραγούδια  Πριν από λίγο καιρό ο Σπύρος Παπαδόπουλος του έκανε αφιέρωμα  στην εκπομπή του! Εκεί λοιπόν, χωρίς να γνωρίζει ο Γιάννης ότι θα παρουσιαστώ, ερμήνευσα, προς μεγάλη του έκπληξη, ένα από τα  γαλλικά του τραγούδια! Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να πούμε κάποια κομμάτια, που είχαν λεχθεί στα γαλλικά και δεν τα ξέρει ο πολύς κόσμος. Βέβαια απόψε θα τραγουδήσω και ελληνικό στίχο.»

mousikorama spanos 001Αυτά μας είπαν και, αφού έκαναν για τελευταία φορά πρόβα στο «Σαν με κοιτάς» ο Δώρος με τη Χρυσούλα, κατηφόρισαν και οι τέσσερίς τους προς τη σκηνή, ο συνθέτης στο πιάνο του και οι ερμηνευτές πίσω από τα μικρόφωνά τους…
Δεν μας έλειψε από τη σκηνή η Μοσχολιού, ο Πουλόπουλος, ο Μητσιάς, ο Πάριος, η Αλεξίου και η  Τσανακλίδου, ακούγοντας τους  στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου,  Αλέξη Αλεξόπουλου, Τάκη Καρνάτσου, Γιάννη Σκαρίμπα, Βύρωνα Λεοντάρη,  Πυθαγόρα, Λίνας Νικολακοπούλου,  και πολλών  άλλων στιχουργών αλλά και ποιητών, γιατί έγινε ακριβώς αυτό που μας είχε πει νωρίτερα ο συνθέτης: «Διαφορετική αναγνώριση εδάφους, που στο τέλος οδηγεί στην ανανέωση»…. Προσοχή όμως… Όχι ανανέωση με λήθη, αλλά με μνήμη και σεβασμό, τόσο στη μουσική όσο και στην ιστορία του στίχου που κουβαλάει κάθε τραγούδι…
Έτσι, συγκινηθήκαμε, ακούγοντας τη Χρυσούλα Στεφανάκη να τραγουδάει την «Έξοδο κινδύνου», το «Φίλε», το «Μια Κυριακή», το «Οι Κυριακές στην Κατερίνη» και… βεβαίως το «Άνθρωποι μονάχοι» α καπέλα!!!
Ο Δώρος Δημοσθένους με την τεράστια έκταση φωνής-  συχνά ο Γιάννης Σπανός έλεγε «Ε, μα είπα κι εγώ, δεν θα τη χτυπούσε την κορώνα;»- μας μάγεψε με τις ερμηνείες του στα:  «Σπασμένο καράβι», «Φταίμε κι δυο», «Θα με θυμηθείς», «Στην Αλάνα», αλλά και στα ντουέτα με τη Χρυσούλα Στεφανάκη : « Σαν με κοιτάς», «Γύριζαν τα τρένα», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Δεν το μπορείς».
mousikorama spanos 014Η άκρως θεατρική και με αέρα «Belle Έpoque» Μίλλη Καραλή, μεταξύ άλλων, μάς καθήλωσε ερμηνεύοντας τα: «Προσωπικά», «Βροχή και σήμερα», «Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι», αλλά και τρία εξαιρετικά γαλλόφωνα τραγούδια του Γιάννη Σπανού: «Cidonie», « Demain on verra ca», «Le ciel est une plage».
Στο encore της βραδιάς ήρθε να προστεθεί μία αγαπημένη καλλιτέχνιδα, μία ερμηνεύτρια που, όπως μάς είπε, τα πρώτα βήματα στο τραγούδι τα έκανε με τον Γιάννη Σπανό, η Ερωφίλη. Μας χάρισε δύο κομμάτια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Φίλιππου Γράψα και κάπως έτσι έκλεισε η βραδιά, ενώ γεγονός είναι πως θέλαμε να χαρούμε ακόμα τις φωνές της Χρυσούλας, του Δώρου και της Μίλλης… Όσοι δεν παρευρεθήκατε, έχετε μία ακόμη ευκαιρία το ερχόμενο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου στις 10.30 το βράδυ… Μην το χάσετε!

02/2014 Μίνα Μαύρου

mousikorama spanos 001 mousikorama spanos 002 mousikorama spanos 003
 mousikorama spanos 004  mousikorama spanos 005  mousikorama spanos 006
 mousikorama spanos 007  mousikorama spanos 008  mousikorama spanos 009
 mousikorama spanos 010  mousikorama spanos 011  mousikorama spanos 012
 mousikorama spanos 013  mousikorama spanos 014  mousikorama spanos 015
Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα