Μελίνα Μερκούρη - Πειράζοντας τη Μελίνα

mousikorama melina 006Πέρασαν είκοσι χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, όμως η επιβλητική της μορφή παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Είκοσι χρόνια μετά και τα τραγούδια της αναβιώνουν μέσα από εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής με κάθε τρόπο.


mousikorama melina 002Έτσι λοιπόν, δεκαπέντε περίπου καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα διαφορετικό άλμπουμ με διασκευασμένα τα τραγούδια της Μελίνας. Τραγούδια μεγάλων συνθετών, των Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Βασίλη Τσιτσάνη, Joe Dassin, Leo Ferre, "πειραγμένα"με ηλεκτρονικούς ήχους που προσδίδουν και την ελευθερία των δημιουργών της, χωρίς να αλλοιώσουν την αυθεντικότητα και το ταμπεραμέντο της ίδιας της Μελίνας.
Η παρουσίαση του άλμπουμ αυτού έγινε στο ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στη Πλάκα, έναν από τους Χώρους που έχει ως σκοπό τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να απολαύσει στην αρχή, ένα νεανικό συγκρότημα που εξέπληξε ευχάριστα παρουσιάζοντας τα "πειραγμένα"τραγούδια της Μελίνας κάτω από την επιβλητική της μορφή που παρουσιάζονταν στο φόντο.  Έπειτα μίλησαν για το άλμπουμ αυτό εκπρόσωποι της εταιρείας, ανάμεσά τους η mousikorama melina 004Μανουέλα Παυλίδου και η Μαργαρίτα Μάτσα, αλλά και η παραγωγός Αγγέλα Κόλλια η οποία παρουσίασε τους συντελεστές της ξεχωριστής αυτής ιδέας. Ιδέα που έχει ως στόχο να προσεγγίσει περισσότερο τη νέα γενιά και να μεταδώσει την εμβληματική κουλτούρα που διέδωσε η Μελίνα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια παρακολουθώντας τα μέσα από τη φιλμογραφία της.
Να σημειωθεί πως στο χώρο που ζωντανεύει η Μελίνα Μερκούρη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο. Ανάμεσά τους η Άννα Νταλάρα, ο Κώστας Λαλιώτης, η Λένα Αρώνη, ο Μιχάλης Stavento που συμμετέχει στο άλμπουμ και πολλοί άλλοι.

11/2014 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη

mousikorama melina 008

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα