Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα.

zampetas 001Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα.
Ήταν Παρασκευή βράδυ 5 Δεκεμβρίου όταν τα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα αναβίωσαν στον Ρυθμό Stage. Τρεις ερμηνευτές που έδειχναν οικείοι στα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, η Λένα Αλκαίου, Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και οι Κατερίνα Κούκα ήταν εκείνοι που παρουσίασαν την κληρονομιά των συνθέσεων των λαϊκών τραγουδιών.


Η Λένα Αλκαίου ήταν εκείνη που ανέβηκε πρώτη στη σκηνή για να προϊδεάσει αυτό που θα ακολουθούσε. Τραγούδια όπως το "Πάει πάει", "Σταλιά Σταλιά", "Σήκω χόρεψε συρτάκι", το εντυπωσιακό "Τζάκ ο Χάρα" ήταν μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευτηκαν επάξια από την λαϊκή στιβαρή της ερμηνεύτριας.
zampetas 002Η Ωδή των τριών μπουζουκιών των οργανοπαιχτών που βρίσκονταν στο πάλκο, αποτελούνταν από τη θεματολογία των τραγουδιών  του Γιώργου Ζαμπέτα που νέοι και παλιοί έχουν γνωρίσει. Τα "τραγούδια του λαού" όπως θα παρομοιάζαμε ήταν αυτά που ξεσήκωσαν τους θαμώνες.
Τη σκυτάλη ανέλαβε και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που με το δικό του θεατράλε στυλ αλλά και τις άριστες φωνητικά ικανότητές του ερμήνευσε τη Θεσσαλονίκη, τι σου ΄κανα και πίνεις, Αγωνία για να υποδεχθεί  την Κατερίνα Κούκα με το Δημήτρη μου και να την απολαύσουν επί σκηνής οι παρευρισκόμενοι σε τραγούδια όπως "Το θέμα είναι να τη βρω", "Το ανθρωπάκι", "Ωραία που ΄ναι η Κυριακή".
Ακολούθησαν πολλά γνωστά τραγούδια του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα που προσδίδουν σε όλους μία οικειότητα μια και αποτελούν πλευρές των δικών μας καθημερινών ιστοριών.
zampetas 003Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που συστήνεται ανεπιφύλακτα για μια βραδιά διασκέδασης η οποία διατηρεί την αυθεντική ποιότητα του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Να αναφερθεί πως τη βραδιά παρακολούθησε και η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Κατερίνα Ζαμπέτα. Ανάμεσα στους θαμμώνες επίσης ήταν και  ο Μπάμπης Στόκας, η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου και Χρήστος Χωμενίδης.

12/2014 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη

 

zampetas 004

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα