Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία στην Ιερά Οδό

ntalaras-glykeria-001Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία στην Ιερά Οδό.

    Μόνο η αγάπη μένει όλα τα άλλα είναι καπνός. Έτσι ξεκινάει το πρόγραμμα των παραστάσεων της Ιεράς Οδού με την φωνή του Γιώργου Νταλάρα. Σίγουρα έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς ακολουθούν πολλά συναισθήματα και συγκινήσεις για το κοινό, προερχόμενα και από τις άλλες δύο τεράστιες φωνές. Την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία.

 ntalaras-glykeria-002Οι τρεις μεγάλου βεληνεκούς καλλιτέχνες κατάφεραν να ενώσουν το ρεπερτόριό τους ερμηνεύοντας αδιάκοπα για τέσσερις σχεδόν ώρες τις μεγάλες τους επιτυχίες. Τραγούδια γνώριμα που αναβίωναν μνήμες όσων έχουν ζήσει τις  εποχές των τελευταίων τριών περίπου δεκαετιών. Αλλά και η διαχρονικότητά τους είναι αυτή που τα διατηρεί για να τα εισπράττουν οι νέοι, να πλάθουν δικές τους εικόνες και να φτιάχνουν το δικό τους μέλλον. Σε όλα αυτά βοήθησαν και οι φωτογραφίες στο φόντο που εναλάσσονταν με την σκηνοθετική επιμέλεια του εξαίρετου Νίκου Σούλη και έντυναν την σκηνή της Ιεράς Οδού.

   Έτσι λοιπόν ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος θύμισε στους θαυμαστές του παλιές καλές εποχές που λάμβαναν μέρος στους συναυλιακούς χώρους , η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Ελένη Βιτάλη με το ξεχωριστό μέταλλο της φωνής της και την δυναμική της παρουσία και η Γλυκερία που συνηθίζει να βοηθά στο κέφι των ακροατών, έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας στις δικές τους μεγάλες επιτυχίες. Το κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν η  δυνατή αμφίδρομη σχέση  με τους ακροατές.

ntalaras-glykeria-003  Εν τούτοις φαίνεται πως μας χρωστούν ακόμα κάποια τραγούδια τα οποία προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και διασκέδασης. Κάτι τέτοιο σίγουρα προϊδεάζει και το τραγούδι της έναρξης "Σου χρωστώ κάποια τραγούδια" του Νίκου Αντύπα και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Κάτι τέτοιο μεταδίδεται και προς το τέλος του προγράμματος όταν και τρεις μαζί φαντάζουν να τραγουδούν σε ένα πάλκο. Και σίγουρα ανάλογο συμβολικό χαρακτήρα δίνει το "Που ΄ναι τα χρόνια" του Σταύρου Κουγιουμτζή το τραγούδι με το οποίο μας καληνύχτισαν. Χρόνια τα οποία αναβίωσαν στην Ιερά Οδό με την απαράμιλλη τέχνη και το ταλέντο τριών σπουδαίων καλλιτεχνών.
      Αξίζει να αναφερθεί πως το Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία συνόδευσε μία δεκατετραμελής ορχήστρα μουσικών που ξεχώριζαν για την δεξιοτεχνία τους. Το πρόγραμμα ήταν κατά κύριο λόγο λαϊκό και δεν έλλειψαν οι εκπλήξεις, όπως το "Κάτι Ελλάδες" του Νίκου Μερτζάνου και Νίκου Μωραϊτη και  "Στις χαραυγές ξεχνιέμαι" του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

12/2014 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα