Βιογραφικά αλφαβητικά

Εδώ υπάρχουν (αλφαβητικά πατώντας σε ένα γράμμα) βιογραφίες και δισκογραφίες καλλιτεχνών παλιών που αγαπήσατε πολύ και νέων που σίγουρα θ' αγαπήσετε...

Α  Β  Γ  Δ  Ε  Ζ  Η  Θ  Ι  Κ  Λ  Μ  Ν  Ξ  Ο  Π  Ρ  Σ  Τ  Υ  Φ  Χ  Ψ Ω

Ανδρονίκου Μιχάλης Βιογραφικό και Δισκογραφία

mousikorama andronikou-001Γεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου το 1977. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Δίπλωμα Κλασσικής Κιθάρας, Κλαρινέτου και Θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας,Αντίστιξης, Φούγκας και διπλωματούχος Σύνθεσης από το Ελληνικό Ωδείο (καθηγητής: Θόδωρος Αντωνίου) . Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ.

 Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΠανεπιστημίουΑθηνών. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα γιασόλο όργανο, τραγούδια κλπ.

 Το 2003 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Μια Καθημερινή Μουσική" που περιλαμβάνει 12 μουσικές στιγμές για μικρό σύνολο ή σόλο όργανο και δύο τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Το 2005 βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ενώ τον ίδιο χρόνο παρουσιάστηκε ένα έργο του από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Θ. Αντωνίου στα πλαίσια των Workshops νέωνσυνθετών.

 Το 2006 κυκλοφορεί η δεύτερη δουλειά του -μια σύμπραξη με τους εικαστικούς καλλιτέχνες Μίλτο Παντελιά και Ειρήνη Γκόνου- με τίτλο "Διοσημεία". Πρόκειται για ένα βιβλίο/CD που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

 H τρίτη δισκογραφική του δουλειά (2008) έχει τον τίτλο "Αλ-χαττ, η μαγική γραφή" και περιλαμβάνει 12 αυτοσχεδιασμούς με διάφορα όργανα. Οι αυτοσχεδιασμοί γράφτηκαν για την ομώνυμη έκθεση της Ειρήνης Γκόνου που
πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμικό Μουσείο Μπενάκη.

 Το 2008 η Βουλγάρικη εταιρεία Balkanota εκδίδει την παρτιτούρα του έργου "Latin suite" για δυο κιθάρες. Πρόκειται για το πρώτο έργο Έλληνα συνθέτη που εκδίδεται από την εν λόγω εταιρεία.

 Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε από τη LYRA ο δίσκος με τίτλο "Απ΄τη στεριά, το νερό και το αέρα" που περιλαμβάνει τραγούδια με ανθρώπινες ιστορίες και ήρωες ζώα.

 Ο Μιχάλης Ανδρονίκου συμμετέχει ως μουσικός και ως μουσικός επιμελητής με καταξιωμένους δημιουργούς και τραγουδιστές τόσο σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και στη δισκογραφία.

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα