ANEMOS - Μουσικό Συγκρότημα

Το συγκρότημα ANEMOS κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 1998 όταν εκδίδεται το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ "ΑΝΕΜΟS" από την Warner Music.Κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 1998 όταν εκδίδεται το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ "ΑΝΕΜΟS" από την Warner Music.
Το συγκρότημα ANEMOS κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 1998 όταν εκδίδεται το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ "ΑΝΕΜΟS" από την Warner Music.Ο πυρήνας των ΑΝΕΜΟS αποτελείται από τον Κώστα Χατζόπουλο (μουσική, στίχοι, ενορχήστρωση) και την Κατερίνα Νιτσοπούλου (στίχοι, τραγούδι). Από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ αποσπούν εξαιρετικές

κριτικές και τον ενθουσιασμό, τόσο του κοινού όσο και της αξιόλογης αμερικανικής δισκογραφικής εταιρείας Putumayo World Music που τους προτείνει αποκλειστική συνεργασία για να εκδόσει τη δουλειά τους σε 35 χώρες του κόσμου.
Η μουσική των ΑΝΕΜΟS έχει ιδιαίτερο ύφος και χαρακτήρα. Ιδιόμορφη και μοναδική, λυρική και ταυτόχρονα δυναμική. Ευαίσθητη και ισχυρή δημιουργεί ένα εξαιρετικό μίγμα και έναν εντελώς καινούργιο ήχο. Αιθέρια φωνητικά και μελωδίες, rock τάσεις, ελληνικά παραδοσιακά θέματα, αναγεννησιακά μοτίβα και μουσικές μνήμες από Ηπειρο, Θράκη, Κρήτη, Αιγαίο και ανατολικά παράλια, δημιουργούν μιά σπάνια ισορροπία και δένουν αρμονικά με το σήμερα. Ισορροπία πού διαλέγει για υλικά της το γυμνό σώμα, το βράχο, τη θάλασσα, τον άνεμο και αποκαλύπτει ένα χαρακτήρα ουσιαστικά ελληνικό. Η χαρακτηριστική φωνή της Κατερίνας Νιτσοπούλου ελίσσεται, εξελισσεται και τελικά αναδεικνύεται σε υπολογίσιμη δύναμη του νέου Ελληνικού τραγουδιού.

Το δεύτερό τους άλμπουμ "Θύματα Ειρήνης" κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 1999 από την Warner Music και έρχεται να επισφραγήσει τις προσδοκίες όλων.Είναι ένα ολοκληρωμένο concept άλμπουμ και ταυτόχρονα το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς του Μega Channel βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Το βασικό θέμα των τίτλων της σειράς ξεσηκώνει κύματα ενθουσιασμού (από τα πρώτα ακούσματα των διαφημιστικών trailers της σειράς !) τα οποία "αγκαλιάζουν" ολόκληρο το άλμπουμ.

Οι ΑΝΕΜΟS με το δεύτερο άλμπουμ τους "Θύματα Ειρήνης" καταφέρνουν να βρίσκονται συνέχεια μέσα στο επίσημο Τοp 10 της Ελληνικής δισκογραφίας και να είναι Νο 1 ή Νο 2 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της Ελλάδας με το τραγούδι τους "Του Ερωτα και της Φωτιάς".

Την ίδια εποχή κυκλοφορεί από την Putumayo World Music το cd "Mediterranean Odyssey, Athens to Andalusia" από την σειρά "Putumayo Odyssey". Μία συλλογή κομματιών από την λεκάνη της Μεσογείου με συμμετοχές από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία καί Ελλάδα όπου στο τρίπτυχο της ελληνικής συμμετοχής βρίσκονται φυσικά και οι ΑΝΕΜΟS.

Η ευαισθησία και ο σπάνιος αυθεντικός ήχος των ΑΝΕΜΟS κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου και υπόσχεται μιά λαμπρή συνέχεια!

Τον Νοέμβριο του 2000 κυκλοφορεί το τρίτο ολοκληρωμένο album των ANEMOS, ΙΣΩΣ Η ΑΓΑΠΗ που περιέχει το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς του ANT1 Αθώος ή Ένοχος σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.
Διασκευάζουν το Σπασμένο Καράβι με τη φωνή του Δημήτρη Μπάση και εκδίδεται το ομώνυμο CD single που γίνεται γρήγορα χρυσό.
Aκολουθεί το επιτυχημένο CD single ANEMOS mix με remixes τριών κομματιών από το CD "Ίσως η Αγάπη" στον παλμό και τον ρυθμό της εποχής.

Το καλοκαίρι του 2001 οι ANEMOS περιοδεύουν με την ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ σε συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με εξαιρετική επιτυχία.

Τον Χειμώνα του 2002 εγκαινιάζουν με τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το νέο σύγχρονο μουσικό χώρο ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ στην Αθήνα, σε μια σερά παραστάσεων σταθμό με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου στην μουσική επιμέλεια.


Παράλληλα οι ANEMOS δίνουν συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα.

 

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα