Υπόγεια ρεύματα - Μουσικό συγκρότημα

Μουσικόραμα - Υπόγεια ρεύματαΈνα συγκρότημα της Ελληνικής Ροκ σκηνής με ένα δικό του αέρα και στυλ, με τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του και με απίστευτες συναυλίες...

 

1992: Ο Γρηγόρης, ο Κώστας, ο Γιάννης και ο Παναγιώτης ξεκινούν να παίζουν μαζί, δικά τους κομμάτια. Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι όνομα θα έχουν.
Νοικιάζουν έναν χώρο στου Ψυρρή, για να κάνουν άνετα τις πρόβες τους. Ο Κώστας πιάνει δουλεία στον Μελωδία FM. Εκεί γνωρίζει τον μάνατζερ Δημήτρη Χατζόπουλο. Στο γκρουπ έρχεται και ο Μήτσος.
Μουσικόραμα - Υπόγεια ρεύματα
1993: Ο Δημήτρης Χατζόπουλος πηγαίνει ένα demo του συγκροτήματος στην δισκογραφική εταιρεία Εβδόμη Διάσταση. Ξεκινούν να ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο.

1994: Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους L.P., αναγκάζονται να βρουν ένα όνομα για το συγκρότημα. Τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν την εμφάνιση τους στην ελληνική δισκογραφία με τον δίσκο «Ο μάγος κοιτάζει την πόλη». Ο δίσκος ανοίγει με ένα τραγούδι που λέγεται «Μ' αρέσει να μη λέω πολλά».Μουσικόραμα - Υπόγεια ρεύματα1995: Μπαίνει στο σχήμα και ο Μάρκος. Τα Υπόγεια Ρεύματα ηχογραφούν το δεύτερο δίσκο τους, τις «Παραλογές». Το ρεμιξ και την ηχοληψία κάνει ο Κώστας, που αργότερα θα παρασυρθεί κι αυτός από τα Υπόγεια Ρεύματα.

1996: Έχουν ηχογραφήσει την καλοκαιρινή τους συναυλία στο θέατρο Βράχων, με τον καινούργιο τους ντράμερ, τον Βασίλη. Λίγο πριν μιξαριστει ο δίσκος, ο Βασίλης χάνει την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

1997: Μετά από το τραγικό γεγονός, έχουν φύγει από το σχήμα ο Κώστας και ο Γιάννης. Το γκρουπ ηχογραφεί το πιο σκοτεινό του δίσκο, τις «Τσαλακωμένες μέρες». Μπαίνει στο συγκρότημα, ο Ηρακλής και ο Κώστας, ηχολήπτης του γκρουπ από τις «Παραλογές». Κυκλοφορεί ο ζωντανός δίσκος του Γιώργου Νταλάρα από την Ιερά Οδό. Τα Υπόγεια Ρεύματα συμμετέχουν με το τραγούδι τους «Ασημένια σφήκα».

Μουσικόραμα - Υπόγεια ρεύματα1998: Ηχογραφούν  τις «Εικόνες στα σύννεφα». Διασκευάζουν τη «Θαλασσογραφία», συμμετέχοντας σε ένα δίσκο με διασκευές κομματιών του Διονύση Σαββόπουλου. Το κομμάτι ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Αποχωρούν ο Μήτσος και ο Ηρακλής. Το υπόλοιπο σχήμα κάνει διάφορες συμμετοχές σε άλλους δίσκους, δίνουν τραγούδια σε άλλους καλλιτέχνες και συνεχίζουν να κάνουν συναυλίες σε πολλές πόλεις.

1999: Στο γκρουπ έρχεται ο Νικηφόρος, αλλά φεύγει ο Κώστας. Ξεκινούν οι ηχογραφήσεις του «Μικρά που 'ναι τα όνειρα», του έκτου δίσκου του συγκροτήματος.

2000: Μετά από άπειρες ώρες ηχογραφήσεων και remix, ο δίσκος κυκλοφορεί. Υπογραφούν τη μουσική θεατρικών παραστάσεων. Μέχρι το 2002 συνεχίζουν να κάνουν συναυλίες και να συνεργάζονται με αλλά σχήματα και καλλιτέχνες.2003: Φεύγουν ο Μάρκος, ο Παναγιώτης και ο Νικηφόρος. Έρχονται ο Τάσος, ο Μάριος, ο Αποστόλης και επανέρχεται ο Κώστας από τα ιδρυτικά μελή του γκρουπ. Πριν κλείσει ο χρόνος ο Κώστας αποχωρεί ξανά.

2006: Ο Γρήγορης -μόνος εκ των αρχικών μελών- παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Ο Τάσος παίζει τύμπανα και τραγουδάκι. Ο Μάριος παίζει πλήκτρα και τραγουδάει. Ο Αποστόλης παίζει μπάσο και τραγουδάει. Τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

   
  .
2007: και μετά από δισκογραφική απουσία έξι χρόνων, τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν με το δίσκο "Νέα Μέρα", έναν τίτλο που σηματοδοτεί και τη νέα εποχή του σχήματος καθώς εδώ και τρία περίπου χρόνια η σύνθεση του έχει παγιωθεί στα πρόσωπα των Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα-τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα -τραγούδι), Απόστολου Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσου Πέππα (τύμπανα). Όλα αυτά τα χρόνια η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος, κυρίως στην επαρχία, βοήθησε στη ζύμωση των μελών του και είχε σαν αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σε ένα μείγμα ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
 
Δισκογραφία
 
Μουσικόραμα - 1994 - Ο μάγος κοιτάζει την πόλη - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 1995 - Παράλογες - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 1996 - Live στο θέατρο βράχων - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 1998 - Τσαλακωμένες μέρες - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 1998 - Στο Βαγγέλη με αγάπη - Διάφοροι
Μουσικόραμα - 1998 - Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό ΙΙ- Νταλάρας, Συνήθεις ύποπτοι, Τσαλιγοπούλου, Υπόγεια ρεύματα, Φάμελλος, Φραγκούλης
Μουσικόραμα - 1999 - Smail packet - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 1999 - Εικόνες στα σύννεφα - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 2000 - Αφιέρωμα στο Π (Παύλο Σιδηρόπουλο) - Διάφοροι
Μουσικόραμα - 2002 - Τι νά 'ναι αυτό - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 2002 - Μικρά που είναι τα όνειρα - Αλευρά Ροβένα, Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 2003 - Τα αυθεντικά - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 2004 - Φυσάει αλιώς εδώ ο αέρας - Εμμανουηλίδης, Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 2007 - Νέα μέρα - Υπόγεια ρεύματα
Μουσικόραμα - 2008 - Τους έχω βαρεθεί - Υπόγεια ρεύματα, Μικρούτσικος Θάνος
 
Μουσικόραμα - 1994 - Ο μάγος κοιτάζει την πόλη - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 1995 - Παράλογες - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 1996 - Live στο θέατρο βράχων - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 1998 - Τσαλακωμένες μέρες - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 1998 - Στο Βαγγέλη με αγάπη - Διάφοροι
1994 - Ο μάγος κοιτάζει την πόλη 1995 - Παραλογές - Υπόγεια ρεύματα 1996 - Live στο θέατρο βράχων 1998 - Τσαλακωμένες μέρες 1998 - Στο Βαγγέλη με αγάπη
Μουσικόραμα - 1998 - Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό ΙΙ- Νταλάρας, Συνήθεις ύποπτοι, Τσαλιγοπούλου, Υπόγεια ρεύματα, Φάμελλος, Φραγκούλης Μουσικόραμα - 1999 - Smail packet - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 1999 - Εικόνες στα σύννεφα - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 2000 - Αφιέρωμα στο Π (Παύλο Σιδηρόπουλο) - Διάφοροι Μουσικόραμα - 2002 - Τι νά 'ναι αυτό - Υπόγεια ρεύματα
1998 - Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό ΙΙ 1999 - Smail packet 1999 - Εικόνες στα σύννεφα 2000 - Αφιέρωμα στο Π 2002 - Τι νά 'ναι αυτό
Μουσικόραμα - 2002 - Μικρά που είναι τα όνειρα - Αλευρά Ροβένα, Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 2003 - Τα αυθεντικά - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 2004 - Φυσάει αλιώς εδώ ο αέρας - Εμμανουηλίδης, Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 2007 - Νέα μέρα - Υπόγεια ρεύματα Μουσικόραμα - 2008 - Τους έχω βαρεθεί - Υπόγεια ρεύματα, Μικρούτσικος Θάνος
2002 - Μικρά που είναι τα όνειρα 2003 - Τα αυθεντικά 2004 - Φυσάει αλιώς
εδώ ο αέρας
2007 - Νέα μέρα 2008 - Τους έχω βαρεθεί
         
         
         
Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα