ΚollektivA - Μουσικό συγκρότημα

Η ΚollektivA είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που έρχεται να ταρακουνήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην ελληνική μουσική.Mια ιδέα που εξαπλώνεται… Η ΚollektivA είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που έρχεται να ταρακουνήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην ελληνική μουσική.

Είναι εξέλιξη  του παλιότερου group “Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό”. Το ΦΕΜΔ κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 2004 από τη Lyra με τίτλο “Ποτέ Άλλοτε” και το 2007 τον ομώνυμο δίσκο “Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό”. Ακολούθησε το 2009 η παραγωγή της συλλογής “Unsigned United” όπου συνενώθηκαν σχήματα εκτός δισκογραφίας, την οποία επιμελήθηκε το ΦΕΜΔ μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής “Ράδιο KollektivA”.

Από πολύ νωρίς  το group ήταν προσανατολισμένο στις conceptual συναυλίες- παραστάσεις, συνοδευόμενες από κινηματογραφικά-θεατρικά δρώμενα και video-art που επιμελείται σε σταθερή συνεργασία τα τελευταία χρόνια η “Eyellusion Team”:

“Αντίθετα Μπροστά” (2010- work in progress)

“Κολεκτιβοποίηση Τώρα” (2008)

"Η Ζωή σε Τρεις Κύκλους” (2005)

 Τέλη του 2009 το ΦΕΜΔ αποφασίζει μετά από παρότρυνση του Μάνου Ξυδούς τη μετονομασία του σε “KollektivA”. Παράλληλα, ο Μάνος αναλαμβάνει την επιμέλεια της παραγωγής του ομώνυμου δίσκου του σχήματος.

Ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί τον Οκτώβρη του 2010 και περιέχει τη συμμετοχή του Μάνου Ξυδούς σε μια διασκευή του “Which Side Are You On”.

Λίγο καιρό  πριν κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος του Μάνου Ξυδούς στον οποίο συμμετέχει η KollektivA με την ενορχήστρωση και εκτέλεση του τραγουδιού “Μαίρη Μη Λυπάσαι Πια”.

Παράλληλα το group συμμετέχει και στον καινούριο δίσκο των ΝΕΒΜΑ (Family the Label), σε 2 τραγούδια.

Μεγάλο ατού των KollektivA αποτελεί η δυναμική τους συναυλιακή παρουσία σε πρότυπα εξωτερικού (performance, τεχνικός εξοπλισμός, εκτελεστική δεινότητα), πάντα μέσα από το ιδιαίτερο αισθητικό καλλιτεχνικό φίλτρο του group.

 

Η ΚollektivA είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που έρχεται να ταρακουνήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην ελληνική μουσική.

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα