Όναρ ιστορικό και δισκογραφία

mousikorama-onarΟι Όναρ, αποτελούμενοι από τον Λευτέρη Πλιάτσικα και την Πένυ Ραμαντάνη, εμφανίστηκαν στη μουσική δισκογραφία την άνοιξη του 1998 με τον δίσκο «Το έργο που παίζουν τα μάτια σου»...
Τα τραγούδια ήταν του Λευτέρη Πλιάτσικα και η παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα. Ο δίσκος σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια «Με τρομάζεις», «Χάρτινα φανάρια», «Γαλάζιες ερωμένες», «Ποτέ δεν σε πίστεψα» όπου έγινε και χρυσός. Παράλληλα ταξίδεψαν και έκαναν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1999 ακολούθησε ο δεύτερός τους δίσκος με τίτλο «Μην πετάς θα σε δουν» στον οποίο συμμετείχε και η Teressa Salgueiro των Madredeus στο τραγούδι «Η μπαλάντα του νερού της θάλασσας» σε ποίηση του Federico Garcia Lorca. Και αυτός ο δίσκος σημείωσε μεγάλες πωλήσεις και συνέχισαν τις συναυλίες τους παρέα πλέον με τα νέα τραγούδια τους όπως το «Δυο λεπτά», «Τα φώτα της ντροπής», «Μέρα καλοκαιριού» και άλλα.

Όναρ
Μετά από περίπου ενάμισι χρόνο κυκλοφόρησε ο δίσκος «Αλαντίν, τελειώσαν οι ευχές σου» στον οποίο συμμετείχε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «Δεν χρωστάω σε κανένα» και έτσι συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους με τραγούδια όπως «Βροχή από χρυσό», «Ιστορία μου» που διασκεύασαν σ’ αυτό το δίσκο.

Το 2003 κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Στην άκρη της γης» όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια «Κύματα του Αιγαίου», «Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου», «Κόκκινο εγώ».

Στις αρχές του 2006 κυκλοφόρησε ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος τους «Που ταξιδεύεις;» με ανανεωμένο ήχο και φρέσκια διάθεση που απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες κέρδισε τις πιο θετικές εντυπώσεις του κοινού.

Τέλος, οι όναρ, στα σχεδόν εφτά χρόνια της μουσικής τους πορείας, συνεργάστηκαν είτε δισκογραφικά, είτε συναυλιακά με ορισμένους απ’ τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής και έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο.

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα