ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: «Στον άνεμο» με τη ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ

soultatou-simosΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: «Στον άνεμο»  με τη  ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ

«Στον Άνεμο… Η ζωή, η ψυχή του καθενός, είναι ένα ταξίδι κόντρα στους ανέμους του κόσμου, μια μάχη να αποφεύγουμε τη φθορά, τη μοναξιά, το περιθώριο, το θάνατο κι έτσι ξαφνικά φεύγουμε, κυνηγώντας τα ανεκπλήρωτα όνειρά μας. Μόνη αλήθεια, η μουσική.


Ο κύκλος αυτών των τραγουδιών αφιερώνεται στον έρωτα, το χωρισμό, τη μοναξιά, τη νοσταλγία μ’ ένα διαχρονικό κι επίκαιρο τόνο και περιλαμβάνει πέντε νέα και πέντε παλαιότερα, αγαπημένα τραγούδια». Αυτά  έχει γράψει ο μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Σίμος στο εισαγωγικό σημείωμα του νέου του δίσκου,  ο οποίος  φέρει τον τίτλο «Στον  άνεμο».

Βαγγέλης Σίμος:
Ο δίσκος «Στον άνεμο» αποτελείται από παλιά και καινούργια αγαπημένα τραγούδια.   Είναι μελωδικός, τρυφερός, ερωτικός και έχει ένα έντονο ξέσπασμα με το «Ελλάδα πώς βαστάς»!
Πολλά χρόνια τώρα κάνω συλλεκτικούς δίσκους με εκλεκτούς συνεργάτες που με εκφράζουν απόλυτα, όπως παλαιότερα με την  Καίτη Γκρέυ, τη Γιώτα Λύδια και αργότερα με την Ελένη Βιτάλη, την Πίτσα Παπαδοπούλου, το Βασίλη Λέκκα, τη Μαρία Σουλτάτου,  την Ελένη Λεγάκη,  τον Αλέξανδρο Χατζή  και πολλούς άλλους. Σ’ αυτό το δίσκο συμπορεύομαι αποκλειστικά με τη Μαρία Σουλτάτου! Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2002 με το δίσκο «Με θάλασσα και ουρανό» και αναμφισβήτητα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν ερμηνεύσει κομμάτια μου, με εκφράζει απόλυτα! Σκέπτομαι από τούδε και στο εξής  να κάνω δίσκους- λευκώματα ξεχωριστά με κάθε έναν από αυτούς, κυκλοφορώντας  νέες  αλλά και παλαιότερες επιτυχίες μας. Η επόμενη συνεργασία μου θα  είναι με την Πίτσα Παπαδοπούλου, με την οποία  έχω κάνει πάνω από τριάντα αγαπημένα λαϊκά και ερωτικά τραγούδια. Τον τίτλο «Στον άνεμο» τον έδωσε ο  ποιητής και εκδότης του δίσκου, Γιώργος Χρονάς, εμπνεόμενος από τον τίτλο του ομώνυμου τραγουδιού. Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω την εκτίμηση και την αγάπη μου στη Μαρία Σουλτάτου, που επί μία δεκαετία και πλέον, σε κάθε συνεργασία μας, καταθέτει απόλυτα την ψυχή της, ερμηνεύοντας τα τραγούδια μου! Επιπλέον, ευχαριστώ από καρδιάς τον Γιώργο Χρονά, που για μία ακόμη φορά μού κάνει την τιμή να εκδώσει δίσκο μου. Πέραν του ότι είναι ένας μεγάλος λογοτέχνης, ποιητής, συγγραφέας, είναι και ένας στιχουργός που έχει δώσει πολλά στο ελληνικό τραγούδι.  

Μαρία Σουλτάτου:
«Ο  Βαγγέλης  Σίμος είναι ένας σπουδαίος δημιουργός και ένας πάρα πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Κοινή μας συνισταμένη είναι η αγάπη για τη μουσική και το γεγονός ότι αυτά που γράφει πηγάζουν από την ψυχή του.
Aυτή είναι η πρώτη φορά που δισκογραφώ τραγούδια σε ξένο στίχο! Μου άρεσε  πάρα πολύ η μουσική του Βαγγέλη, κι έτσι σκέφτηκα να απευθυνθώ στην καλή μου φίλη και εξαιρετική στιχουργό, Μαρία  Παπαδάκη! Της πρότεινα να ντύσει στιχουργικά τις  υπέροχες μελωδίες των δύο αυτών τραγουδιών. Δεν είναι δυνατό να έρχονται από το εξωτερικό ξένα κομμάτια, να τα μεταφράζουμε και να μην μπορούμε εμείς να γράψουμε τραγούδια κατευθείαν  σε ξένο στίχο. Έτσι, λοιπόν δημιουργήθηκαν το «Empty rooms» και το  «Forbidden life», έχοντας ελληνικό χρώμα και ξένο στίχο.
Το άλμπουμ «Στον άνεμο», όπως το «βάφτισε» ο Γιώργος Χρονάς,  το χαρακτηρίζω ψυχοθεραπευτικό και παρατηρώ ότι τυχαίνει ευρείας αποδοχής στις μουσικές σκηνές, όπου εμφανίζομαι. Υπάρχει η αίσθηση της εσωτερικότητας, ειδικά με την έξαρση του ζεϊμπέκικου, «Ελλάδα πώς βαστάς». Κλείνοντας, θα ήθελα να  ευχαριστήσω τον αγαπημένο μου φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Σίμο, για την τιμή που μού  κάνει, δίνοντάς μου να ερμηνεύσω αυτά τα υπέροχα κομμάτια, διότι σήμερα δεν είναι εύκολο για εμάς τους ερμηνευτές να βρούμε τρόπο έκφρασης, αν δεν υπάρχει αντικείμενο από τον δημιουργό».


Μαρία Παπαδάκη, στιχουργός των τραγουδιών «Empty rooms» και «Forbidden life»:
«Τα τραγούδια «Empty rooms» και «Forbidden life» είναι τα πρώτα μου δισκογραφημένα αγγλικά κομμάτια! Η πρόταση αρχικά έγινε από τη Μαρία Σουλτάτου, η οποία μια μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου το συζήτησε πολύ θερμά. Ήθελε  να τραγουδήσει αγγλικό στίχο. Τα άκουσα, μου άρεσαν πολύ κι έτσι αμέσως δέχθηκα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει βέβαια να πω ότι  τα συγκεκριμένα κομμάτια αρχικά είχαν ελληνικό στίχο και ήταν τραγουδισμένα από την Πίτσα Παπαδοπούλου. Ομολογώ ότι ήταν δύσκολο για εμένα να επενδύσω με αγγλικό στίχο κομμάτια,  ερμηνευμένα από τη μεγάλη Πίτσα Παπαδοπούλου, γιατί είναι μία κατεξοχήν λαϊκή ερμηνεύτρια. Γεγονός πάντως είναι  ότι αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία, γιατί πιστεύω ότι πέτυχα το δέσιμο της ελληνικής μουσικής του Βαγγέλη με τον αγγλικό στίχο».

12/2013 Μίνα Μαύρου

soultatou-simos

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα