Καινούριο φιλί Γιώτα Νέγκα, Θέμης Καραμουρατίδης

kenourgio filiΈνας λαϊκός, ευθύς δίσκος με τραγούδια σαν από πάντα. Μόνο που γράφτηκαν σήμερα. Από τον Θέμη Καραμουρατίδη, σε λόγια των Οδυσσέα Ιωάννου, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Λήδας Ρουμάνη, Δημήτρη Χαλιώτη και του ίδιου του συνθέτη.

Έτσι γεννήθηκε το «Καινούριο φιλί», ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε από τη Feelgood Records και φέρνει μαζί, τη Γιώτα Νέγκα και τον Θέμη Καραμουρατίδη.

Η Γιώτα Νέγκα, με την απίστευτα συγκινητική δύναμη της φωνής της, χαρίζει φως και συναίσθημα σε κάθε τραγούδι του άλμπουμ, αλλάζοντας πρόσωπα και χαρακτήρες από τραγούδι σε τραγούδι, προορισμένη να σε κάνει να τα αγαπήσεις σα δικά σου. Με την βαθιά ελληνικότητα της φωνής της σε βάζει μέσα στο σύμπαν του κάθε τραγουδιού, με μια ξεχασμένη τρυφερότητα και αγάπη.

Για τον Θέμη Καραμουρατίδη, τον πιο σημαντικό συνθέτη της γενιάς του, αυτά τα τραγούδια προέκυψαν από μια ανάγκη να μιλήσει με άλλη γλώσσα. Ο συνθέτης σχεδόν όλων των τραγουδιών της Νατάσσας Μποφίλιου και δημιουργός τραγουδιών της Ελεονώρας Ζουγανέλη, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Δήμητρας Γαλάνη, της Τάνιας Τσανακλίδου μεταξύ άλλων, παρουσιάζει εδώ μια νέα μουσική γλώσσα, που έχει αναφορές στις ρίζες του ελληνικού τραγουδιού, αυτού που αγάπησε και τον διαμόρφωσε.

Το “Καινούριο φιλί» είναι ένα άλμπουμ που εκπλήσσει με την απλότητα του και την δύναμη του, γι’ αυτό και έχει κάθε λόγο να μείνει διαχρονικό.

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα