Πόλυ Πάνου Βιογραφικό και Δισκογραφία

poli panou 001Η Πόλυ Πάνου (28 Οκτωβρίου 1940 - 27 Σεπτεμβρίου 2013) ήταν Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια (ρεμπέτισσα).

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, όμως μεγάλωσε στην Πάτρα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Πολυτίμη Μπίθα (κατά άλλους Πολυτίμη Κολιοπάνου).
Μπήκε στη δισκογραφία με το Πήρα τη στράτα την κακιά (1952) του Μπιθικώτση. Συνέχισε με το Να πας να πεις της μάνας μου του Ζαμπέτα- Τσάντα (1956) και Τα αδέλφια δε χωρίζουνε, Τα λιμάνια, Το δαχτυλίδι, Άλλα μου λεν τα μάτια σου, Ένα σφάλμα έκανα, Εσένα δε σου άξιζε αγάπη, Ο κόσμος όλος με κατακρίνει και άλλα. Η Πολυ Πολυπανου συγκλωνησε μα το θανατο της η οποια ειχε θριαμβευσει στο τραγουδι! Ίδρυσε, αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά, τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέτα»[1]. Σημειώνεται ότι η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα "Παιδιά του Πειραιά"[2], που έγινε αργότερα διεθνής επιτυχία.

Απεβίωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.
Δισκογραφία
Έτος     Δίσκος
1968     Πάμε σε κέντρα κοσμικά
1971     Σήμερον σ' αυτόν τον δίσκο
1974     Τελεία και παύλα / Λαϊκές αναμνήσεις
1976     Ο έρωτας δεν είναι αμαρτία
1977     14 χρυσές επιτυχίες / Και τώρα μόνη
1979     Επικίνδυνη αγάπη
1982     Αξέχαστες επιτυχίες
1985     Τι να μας κάνει μια ζωή
1987     Δυο δυο
1990     Παράνομη αγάπη
1992     Επιτυχίες 1957-1967
1994     Δισκογραφία Τσιτσάνη Νο8 Cd 1
1996     Μέσα από τις 45
1997     Μεγάλες επιτυχίες
2000     Αυτά που ήθελα να πω
2007     Από τις 78 στροφές 2 cd
2009     Τα πορτραίτα της MINOS- EMI No2
2011     Οι αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού Cd10 /
              32 μεγάλες επιτυχίες Cd1