Τελευταία Νέα
Συνέντευξη Σοφίας Καραχάλιου

Κι εκεί που κάποιοι διατείνονται μετά βδελυγμίας ότι οι νέοι δεν ονειρεύονται, δεν διεκδικούν, δεν αγαπούν, έρχονται οι μαγικοί στίχοι της σαν «από μηχανής Θεός», να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο!...
- Φεστιβάλ Λουτρακίου
- Ο Πασχάλης στο Ρυθμό Stage
- Μαρία Μαρκεσίνη Συνέντευξη
- Συνέντευξη Αφεντούλα Ραζέλη
- Μαρκόπουλος Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
- Λάκης Χαλκιάς & Χαράλαμπος Γαργανουράκης Παρουσίαση
- Γιάννης Μαρκόπουλος συνέντευξη τύπου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»
- Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου στο Ρυθμό stage
Cds νέες προτάσεις από το "Μουσικόραμα"

Ο Νοέμβρης των ματιών της Απόλλων Κουσκουμβεκάκης
Απόλλων ΚουσκουμβεκάκηςΟ Νοέμβρης των ματιών της «Ο Νοέμβρης των ματιών της»...

Μικρή Βαλίτσα Αλκίνοος Ιωαννίδης
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΙΚΡΗ ΒΑΛΙΤΣΑ Πέντε χρόνια μας χωρίζουν πια από τη «Νεροποντή»...
Συνεντεύξεις στο "Μουσικόραμα"

Μαρία Μαρκεσίνη Συνέντευξη
H εκ Κεφαλληνίας ορμώμενη (για να χρησιμοποιήσω την ξεχασμένη υπηρεσιακή...
Μουσικά άρθρα στο"Μουσικόραμα"

Η συμβολή της μουσικής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Πολλές σύγχρονες επιστημονικές εργασίες έχουν πλέον αποδείξει ότι η μουσική...
Μουσικές παρουσιάσεις απο το "Μουσικόραμα"
Μουσικόραμα είναι Χορηγός και προτείνει για την έξοδό σας
Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία
- Written by Super User
- Category: Βιογραφίες
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 χρονών. To 1973, έφυγε για τη Γαλλία για πανεπιστημιακές σπουδές. Σπούδασε στη Besason Ιστορία της Τέχνης και πήρε μαθήματα τραγουδιού στο Παρίσι, από την Ίρμα Κολάση.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1977 για να συντάξει μια εργασία μεταπτυχιακή πάνω στο έργο του Γ. Τσαρούχη, ξαναέρχεται σε επαφή με την νέα, μεταδικτατορική πραγματικότητας της Ελληνικής κοινωνίας. Εντάσσεται σε διάφορα κοινωνικά κινήματα και ενσωματώνεται τελικά στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κίνημα, όπου γράφει και τα πρώτα της τραγούδια που γίνονται σημείο αναφοράς του Γυναικείου Κινήματος στην Ελλάδα. Γνωρίζεται με την Ελένη Καραϊνδρου και τον Χρήστο Λεοντή. Εμφανίζεται στην τηλεόραση και δίνει το πρώτο της υπαίθριο κονσέρτο σε μπροστά 3000 άτομα. 0 Χρήστος Λεοντής την προσλαμβάνει για μια δίχρονη περιοδεία. Η συμμετοχή της σ' ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό που είχε στόχο την προβολή νέων ταλέντων, της δίνει ένα βραβείο. Την επομένη, την προσκαλούν στο τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου για να τραγουδήσει στην πετυχημένη εκπομπή του: "Εδώ Λιλιπούπολη". Εκεί συναντιέται με τον Μάνο Χατζιδάκι, επικεφαλή του Τρίτου και με μια πλειάδα νέων συνθετών και διανοούμενων. Συνεργάζεται σε ηχογραφήσεις και συναυλίες.
Μια άλλη όμως συνάντηση θα είναι καθοριστική για την καριέρα της, η συνάντηση με τον Αλέκο Παπατσιφά, τον καλύτερο έλληνα παραγωγό. Ενθουσιασμένος της προτείνει να ηχογραφήσει έναν δίσκο με δικές της συνθέσεις, μελοποιήσεις 5 ποιημάτων του Paul Eluard στα γαλλικά και 6 ελληνικά τραγούδια. Έτσι λοιπόν η Νένα Βενετσάνου σε ηλικία 24 χρονών ξεκίνησε δημιουργώντας μια ισορροπία ανάμεσα στην κλασσική τεχνική και το λαϊκό τραγούδι και κατορθώνει να επιβάλλει ένα υποδειγματικό τρόπο τραγουδιού που την οδήγησε στην πρώτη σειρά των Ελλήνων καλλιτεχνών.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές, αλλά οι συνεργασίες που την καθιέρωσαν είναι των: Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Μαμαγκάκη και Μίκη θεοδωράκη. Επί σειρά 15 ετών, η Νένα Βενετσάνου συνδέθηκε με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, όταν αυτός μετά την παραίτηση του από το ραδιόφωνο, αποφάσισε να παρουσιάζει κύκλους τραγουδιών σε μορφή κονσέρτου, διαλέγοντας από τα όψιμα έργα του και συνθέτοντας νέα. Έτσι η Νένα Βενετσάνου άρχισε συγχρόνως με την περιοδεία της με τα Μουσικά Νιάτα που έκανε τότε, να περιδιαβαίνει την Ελλάδα με τη Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, συνδέοντας τ' όνομα της με την προσπάθεια του συνθέτη να αναδιοργανώσει τη μουσική ζωή του τόπου την κατασπαραγμένη από τη δικτατορία. Τραγουδά όλα σχεδόν τα τραγούδια του συνθέτη και συμμετέχει σε μια πλειάδα συναυλιών εκτός Ελλάδος, αλλά και στα προγράμματα του Σείριου.
Η συνάντηση της όμως με τον Νίκο Μαμαγκάκη είναι εξίσου σημαντική για την πορεία της. Τραγουδά στη "0δύσσεια" και στον "Ερωτόκριτο", ερχόμενη έτσι σε επαφή με ένα άλλο είδος μουσικής που μέχρι τότε αγνοούσε. 0 Νίκος Μαμαγκάκης ενορχήστρωσε για τη φωνή της τα "12 Λαϊκά Τραγούδια" του Λόρκα.
Με τον Μίκη θεοδωράκη έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο βασικό ρεπερτόριο με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τα Μουσικά Σύνολα. Συνεργασίες της με τους Ν. Μαυρουδή, Luis Luch, Αγγελική Ιονάτου, Michel Moutanaro, Ν. Κυπουργό, Λ. Πλάτωνος, Μαρίζα Κώχ, την έχουν κάνει ευρύτερα γνωστή.
Η Νένα Βενετσάνου σαν τραγουδίστρια και τραγουδοποιός επιμένει σε μια εικόνα που αρνείται την τρέχουσα "ροζ" αντίληψη για το τραγούδι. Με ένα τραγουδιστικό πρότυπο, διαμορφωμένο από τη χρυσή εποχή του Ελληνικού τραγουδιού επιλέγει συνειδητά τη στάση της μέσα σ 'αυτό συνδυάζοντας τη σοβαρότητα με την αμεσότητα για να υπερασπιστεί το καλό ελληνικό τραγούδι. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ μουσικής, έχει τραγουδήσει σε πολλές ξένες χώρες κερδίζοντας την αναγνώριση. Ο Σύλλογος Φίλων θεάτρου Λαμίας το '86 την τίμησε για την προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι. To '91 τιμήθηκε με το βραβείο Charles Cross. To '92 από το International Peace Bureaux (Διεθνές Γραφείο Ειρήνης) για την προσφορά της στη Ειρήνη και τον Πολιτισμό στον τόπο της.
Δισκογραφία
Τριλογία 1. Πόλεις του Νότου 2008
Αττίκ-Αφιέρωμα
Προσανατολισμοί 2008
Στου Τραγουδιού την Όχθη 9
Τραγουδώντας στα Πέριξ
Πετώντας Πας στην Πόλη
Καφέ Γκρέκο
Το Πρόσωπο της Αγάπης
Ο Ψύλλος (Soundtrack)
Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού
Τα Μυστικά του Κήπου
Ζεϊμπέκικο - Λαϊκές Προσευχές (Ρεμπέτικο)
Τι Γυρεύεις Μες Την Κίνα Τσάκι Τσαν;
Η Νένα Βενετσάνου τραγουδά Θεοδωράκη
ΑΓΗΡΩΝ Ήχος Θεάτρου
Η Νένα Βενετσάνου τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι
Νέα Γη
Ασημάκης Βαγγέλης - Βιογραφικό & δισκογραφία
- Written by Super User
- Category: Βιογραφίες
Αφανής ήρωας ο Βαγγέλης Ασημάκης για αρκετά χρόνια στα οποία εμφανίζεται δίπλα σε πολλά σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ έχει διαγράψει αξιοπρόσεκτη πορεία στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, όπου έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το ύφος και τις ερμηνείες του.
mousikorama_asimakis_003Ο Βαγγέλης Ασημάκης ξεκίνησε την μουσική του σταδιοδρομία το 1996 και από τότε έχει εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές, συναυλίες και clubs και έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες της ελληνικής ροκ (και όχι μόνο) σκηνής. Πρωτοεμφανίστηκε το 1996 δίπλα στους Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά και Λάκη Παπαδόπουλο.
Το καλοκαίρι του 1997 τραγουδούσε με τον Λάμπρο Καρελά, ενώ το χειμώνα του ίδιου έτους συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ζήκα και την Σοφία Παπάζογλου.
Το 1998 τραγουδούσε με τον Νίκο Κουρουπάκη και την Στέλλα Χροναίου.
Το 1999 ξανασυνεργάζεται με τους Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά καθώς και με την Ισιδώρα Σιδέρη.
Από το 2000 ανήκει στο δυναμικό του Σταυρού του Νότου Club. Εκεί συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς του όπως οι : Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Μυλωνάς, Μιχάλης Κακέπης, Γιώργος Αλουπογιάννης, Παναγιώτης Τσακαλάκος Ηλιάννα Τσαπατσάρη, Φρόσω Στυλιανού, Θάνος Παπανικολάου, Νεκτάριος Γεωργιάδης, Βασίλης Αξιώτης, Ειρήνη Ψυχράμη, Τάνια Κικίδη, Γιάννης Βενιαμίν, Γιώργος Βάνας και άλλοι.
Το 2001 συμμετέχει στο c.d. με τίτλο Τέσσερα (κυκλοφορεί από την εταιρεία Αυλός) μαζί με τους Ηλία Παπαχαραλάμπους, Γιάννη Χαλκιά και Νικολέτα Τρίκη, στο οποίο έχει γράψει την μουσική ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Το 2003 συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά «Ρηχά νερά» του Άγγελου Σφακιανάκη ερμηνεύοντας το τραγούδι «Τι θα γίνει». Το καλοκαίρι του ίδιου έτους περιοδεύει με τον Δημήτρη Μητροπάνο και την Ζωή Παπαδοπούλου.
Το 2008 μας παρουσιάζει την πρώτη προσωπική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όπου Κι Αν Πήγα» (κυκλοφορεί από την εταιρεία «Μικρός Ήρως») με δέκα τραγούδια, μουσικές μελωδίες, λόγια που ζωντανεύουν από την αισθαντική του φωνή γεμάτα μελωδική Rock διάθεση, γεμάτα εικόνες, γεμάτα από τη ζωντάνια και τη ζεστασιά που τους χάρισε η φωνή του. Συνοδοιπόρος του ο Άγγελος Σφακιανάκης, ο οποίος μαζί με τον ίδιο και τον Αντρέα Αποστόλου είχαν την επιμέλεια της παραγωγής. Την ενορχήστρωση του δίσκου έκανε ο Αντρέας Αποστόλου στο studio Segno, Συμμετέχει φιλικά στο ντουέτο «Αγάπη σημαίνει» η Σάντυ Πολίτη. Τραγούδια του έγραψαν και του εμπιστεύτηκαν ο Άγγελος Σφακιανάκης και μια πλειάδα δημιουργών όπως οι : Γιώργος Δημητριάδης με τον Νίκο Μωραΐτη, Θάνος Παπανικολάου, Γιάννης Ζουγανέλης (που του εμπιστεύτηκε την επανεκτέλεση στο «Μικρό μου στολιδάκι» που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος το 1986 για την κόρη του. Ένα τρυφερό remake 21 χρόνια μετά!), Κώστας Λειβαδάς, Νίκος Ζιώγαλας, Χριστόφορος Γερμενής, Βασίλης Γιαννόπουλος, Βασίλης Πάντσιος και η Φωτεινή Λαμπρίδη.
Το 2008 συμμετέχει επίσης στο νέο cd του Γιάννη Ζουγανέλη «Έρωτας Είναι Ο Γιάννης» και στο τραγούδι «Η κατάρα του ροκά» όπου συμμετέχουν και οι : Γιώργος Μυλωνάς, Μαριάννα Πολυχρωνίδη, Λεωνίδας Μπαλάφας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Πάνος Μουζουράκης.
Το 2009 συμμετέχει στο cd του Ευριπίδη Ζεμενίδη με τίτλο "Νηπιαγωγείο αργά" με το τραγούδι "Όσα σου φανέρωσα".
Μπασλάμ Δημήτρης Βιογραφικό
- Written by Super User
- Category: Βιογραφίες
Δημήτρης Μπασλάμ, γνωστός και ως ο Ληστής ο Γαργαληστής, Λαγός ο Αγησίλαγος ή η Θυμωμένη Μπετονιέρα! Το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτρης Πασλαμούσκας και είναι μεγάααλος παραμυθάς. Πολύ μεγάλος! Η καταγωγή του είναι από την Έδεσσα και ζει στη Θεσσαλονίκη από τα 16 του χρόνια, όπου μετακόμισε για να σπουδάσει μουσική. Μπάσο η πρώτη του επιλογή. Ξεκίνησε να δουλεύει από πολύ μικρή ηλικία και να βιοπορίζεται αποκλειστικά από τη μουσική. Απέκτησε μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στο ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό μετά από τη συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή του στη μουσική μπάντα «Λαϊκεδέλικα», στη συνέχεια με τους «Επισκέπτες» του Γιάννη Αγγελάκα, με τους B Movies του Παύλου Παυλίδη, τον Μανώλη Φάμελο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τη Δήμητρα Γαλάνη, τους Boomstate. Μπορούμε να τον θυμηθούμε να «φλερτάρει» με το κοντραμπάσο του χορεύοντας στις συναυλίες και να δίνει το δικό του, προσωπικό στιλ και ύφος στο ρόλο αυτού του οργάνου. Οι επιρροές του από διάφορους χώρους της ελληνικής κυρίως μουσικής, με μια αισθητική όμως εντελώς προσωπική και καινοτομική. Από φέτος θα διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας, Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.
Ισπανοί μαθητές: «Ευχαριστούμε Ελλάδα..»
Τελευταία Νέα
- Μαρία Μαρκεσίνη Συνέντευξη
- Συνέντευξη Αφεντούλα Ραζέλη
- Μαρκόπουλος Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
- Λάκης Χαλκιάς & Χαράλαμπος Γαργανουράκης Παρουσίαση
- Γιάννης Μαρκόπουλος συνέντευξη τύπου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»
- Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου στο Ρυθμό stage
- ”Εν ονόματι του χρόνου”
- Κώστας Γανωτής Συνέντευξη
- Δημήτρης Κάσσαρης Συνέντευξη
- Λουδοβίκος των Ανωγείων Συνέντευξη
- Το Μουσικόραμα και 35 αγαπημένοι καλλιτέχνες εύχονται για το 2015
Ελληνική Μουσική και Όργανα
Επισκέπτες Online
Προτεινόμενες Ειδήσεις
Συνέντευξη Σοφίας Καραχάλιου

Κι εκεί που κάποιοι διατείνονται μετά βδελυγμίας ότι οι νέοι δεν ονειρεύονται, δεν διεκδικούν, δεν αγαπούν, έρχονται οι μαγικοί στίχοι...
Μαρία Μαρκεσίνη Συνέντευξη

H εκ Κεφαλληνίας ορμώμενη (για να χρησιμοποιήσω την ξεχασμένη υπηρεσιακή καθαρεύουσα…..) Μαρία Μαρκεσίνη αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού ταλέντου. Με εντυπωσιακές...
Συνέντευξη Αφεντούλα Ραζέλη

Χρόνια τώρα την βλέπω να κάνει το εξής: Ανεβαίνει στη σκηνή διστακτικά, με μία δυσεύρετη συστολή, έτσι που σου ’ρχεται...