Μαρκόπουλος Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

giannis-markopoulos-001  Όταν η ποίηση δένει αρμονικά με τη μουσική έχει ως σίγουρο αποτέλεσμα την μεγαλοπρέπεια ενός έργου. Έτσι λοιπόν η ποίηση του Διονύσιου Σολωμού με την μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 22 Μαρτίου.


  Υπό την μαεστρία του Γιάννη Μαρκόπουλου o Γιώργος Νταλάρας με ερμηνεία που διακατέχονταν από συναίσθημα, ο καλλιεργημένος φωνητικά Vassilikos με τα εντυπωσιακά γυρίσματα σε πολλές ερμηνείες, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ο βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας συνετέλεσαν στο άριστο αποτέλεσμα της συναυλίας.
 giannis-markopoulos-002 Στο άρτιο αυτό αποτέλεσμα ήρθαν να συμπληρώσαν και η υποδειγματικά δουλεμένη ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ με την προσθήκη παραδοσιακών οργάνων, καθώς και η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ  που απέδωσε άψογα τα ποιητικά μέρη.
   Σίγουρα την παράσταση έκλεψε η Καριοφυλλιά Καραμπέτη με την αφήγηση του έργου. Κατά την διάρκεια των ερμηνειών των υπολοίπων δεν ξέφυγε από το υποκριτικό της ύφος και δικαίως εισέπραξε εξαίρετες κριτικές από το κοινό.
   Θαρρώ πως οι εικόνες με τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και τα γράμματα του Διονύσιου Σολωμού που υμνούν την "Μητέρα Μεγαλόψυχη" δημιούργησαν συγκίνηση, υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα και σκέψεις καθώς γίνονται συγκρίσεις με τα γεγονότα της σημερινής εποχής.
    Είθε τέτοια κλασσικά έργα να βρίσκουν τόπο για να ακούγονται σε περισσότερους συναυλιακούς χώρους για να καλλιεργούν σκέψεις για ένα καλύτερο μέλλον.

03/2015 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη

giannis-markopoulos-003

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα