4 Απριλίου Πασχάλης Τόνιος Μουσική Σκηνή «ΞΕΦΩΤΟ»

JEFOTO-TONIOSΟ Πασχάλης Τόνιος

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μουσική Σκηνή «ΞΕΦΩΤΟ» 4 Απριλίου

Ερμηνεύει,

 Το Νέο του CD «Τα λαϊκότροπα» Του Μίκη Θεοδωράκη, τα τραγούδια που αγαπήσαμε που γίναν κομμάτι της ζωής μας
, οι συνοδοιπόροι μας ,οι φίλοι μας, οι παράλληλες φωτεινές στιγμές της καθημερινότητας μας, οι μουσικές μας μνήμες ,τα δικά μας τραγούδια.

 Επίσης θα ακουστούν επιλεγμένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών καθώς  και αποσπάσματα από την καινούργια μου δουλειά » ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ»  που βρίσκεται στο στούντιο με τη ματιά και τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα ….σε μουσική Πασχάλη Τόνιου και στίχους Ηλία Κατσούλη, Μυρτιώτισσας, Μαρίας Παπαδάκη κ.α.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΝΙΟ                                          Αθήνα 12/2/2013

Κατ ’αρχήν ωραία η ιδέα σου να ερμηνεύσεις μερικά από τα ποιο χαρακτηριστικά μου τραγούδια. Βλέπεις ,τα χρόνια περνούν και οι νέες γενιές έχουν μεσάνυχτα για τη μουσική μου, τα τραγούδια μου και ιδιαίτερα «ΤΑ ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΑ», που είναι και τα ποιο χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό θέλω οι επαναλήψεις να γίνονται με όλη την απαιτούμενη σοβαρότητα από κάθε άποψη, ερμηνευτικά ,ορχηστρικά.
Σε άκουσα λοιπόν με προσοχή και με χαρά διαπίστωσα ότι όλα αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν την προσπάθειά σου. Η φωνή σου και η ερμηνεία σου ανταποκρίνονται απολύτως  στις απαιτήσεις των έργων που ερμηνεύεις , όπως και η ορχηστρική συνοδεία βρίσκεται στο πνεύμα και τις προδιαγραφές της μουσικής μου .Το ίδιο και η ηχοληψία.
Δεν παρά να συγχαρώ εσένα και τους συνεργάτες σου και να σας ευχηθώ
Καλή επιτυχία.
                                                                                                                 Μίκης Θεοδωράκης

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΝΙΟΣ’ΤΑ ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΑ’ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Μίκης Θεοδωράκης, μια ιστορία χωρίς όρια, ένα σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από την χωρίς σταματημό προσφορά του στην τέχνη, στους αγώνες.
Το όνομα Μίκης Θεοδωράκης φαντάζει φως, ήλιος, σου δίνει δύναμη, σε εμπνέει να αγωνιστείς ,για αξίες και ιδανικά, να προχωρήσεις το δικό σου δρόμο χωρίς φόβους. Να δημιουργήσεις, να ονειρευτείς, για σένα, για την πατρίδα σου, για τους συνανθρώπους σου. Χωρίς άλλες περιγραφές, το όνομα του Μίκη αποτελεί την προσωποποίηση του σύγχρονου Πολιτισμού και για μας τους νεότερους καλλιτέχνες  έμπνευση και όραμα της καλλιτεχνικής αφετηρίας μας… Είμαι  ένας από τους τυχερούς που είχα και έχω την μεγάλη τιμή και τη χαρά να συνεργάζομαι επί σειρά ετών, ως συνθέτης  και ως ερμηνευτής παρουσιάζοντας  με την « ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» έργα μου, δίπλα σε αυτά του Μίκη.
Τώρα ερμηνεύοντας «ΤΑ ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΑ»  σε CD νιώθω ένα από τα μεγάλα μου όνειρα να εκπληρώνεται, τον ευχαριστώ.
Ας πιέσουμε κι’ ας σπάσουμε  τα γκρίζα σύνορα που μας περιβάλουν αυτή την εποχή  κι’ ας  ανοίξουμε δρόμους ,ας φωτίσουμε την ψυχή μας τραγουδώντας το Ελληνικό πνεύμα με το υπέροχο τραγούδι μας, κόντρα στη κρίση .
Π.Τ.

eksofulo-cd-mikis

Share

Προτάσεις για την έξοδό σας απο το "Μουσικόραμα"

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα