27 Ιουνίου Αντιγόνη Κατσούρη Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

Art GalleryΤο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ανοίγει για μία μοναδική ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 Το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, κλειστό εδώ και πολλά χρόνια, ανοίγει για μία μοναδική παράσταση, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, με μια ξεχωριστή Συναυλία από το μουσικό σχήμα ΛύρΑυλος και την Αντιγόνη Κατσούρη, η οποία διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής για τα Νάια της Δωδώνης (Αγώνες για τον Δία).

Η λύρα του Απόλλωνα θα ξανακουστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης μετά από χιλιάδες χρόνια και με μια πανδαισία ήχων από 30 ακόμη αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα, το διεθνώς φημισμένο μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος» και η αιθέρια φωνή της Αντιγόνης Κατσούρη  θα ταξιδέψουν το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

Είναι ένα άκουσμα και παράλληλα ένα θέαμα που ξεπερνάει τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνάει τη «μηχανή» του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο Ελληνικός πολιτισμός χιλιάδες χρόνια πριν.

ΛΥΡΑΥΛΟΣ & ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ, 3.000 χρόνια Ελληνική Μουσική

Μία μουσική παράσταση που καταλύει τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες.
Σχήματα, ήχοι, εικόνες, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το οποίο κτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του (18.000 θέσεις), καθώς επίσης το Μαντείο είναι και το αρχαιότερο που συναντάται στον Ελλαδικό χώρο.
Οι ακροατές - θεατές θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία.
Θα ακούσουν σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια που έχουν βρεθεί γραμμένα σε αρχαίους παπύρους και χαραγμένα σε μάρμαρα, μεταξύ των οποίων και ένα απόσπασμα από το 1οΣτάσιμο της τραγωδίας «Ορέστης» του Ευριπίδη (έγραφε ο ίδιος τη μουσική στα έργα του) καθώς και καινούργιες συνθέσεις του ΛύρΑυλου όπως πχ. ένα μελοποιημένο ποίημα του Κ. Καβάφη με συνοδεία αρχαίας κιθάρας.
Επίσης μία σειρά επιλεγμένων τραγουδιών από την παραδοσιακή μας μουσική (ηπειρώτικο, ριζίτικο, θρακιώτικο κλπ.) στα οποία επιβιώνουν ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία της αρχαιότητας, ερμηνεύονται με ιδιαίτερο τρόπο από αρχαιοελληνικά αλλά και παραδοσιακά όργανα όπως: ζουρνάς, γκάιντα, τσαμπούνα ( ο αρχαίος άσκαυλος ), αρχαία λύρα, βάρβιτος, κίθαρις, φόρμιγγα, πανδούρα, δίαυλος, σύριγγα του Πανός, οστέινο, αυλοί, σείστρα, κρόταλα, κύμβαλα, κογχύλια, κέρας, σάλπιγγα, σαντούρι κλπ. και επιβεβαιώνουν τη συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης.

Τα μέλη του ΛύρΑυλου, με διάθεση για σάτιρα και γλέντι και η Αντιγόνη Κατσούρη, με την ευέλικτη και ονειρική φωνή της και την ξεχωριστή σφραγίδα της στον χώρο της μουσικής, μοιράζονται με το κοινό τη μαγεία ενός ταξιδιού που για τον καθένα αποτελεί εμπειρία ζωής.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ώρα 20.30 μ.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διεύθυνση : Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Δήμος Δωδώνης Ιωαννίνων

Share

Προτάσεις για την έξοδό σας απο το "Μουσικόραμα"

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα