Ζωή Παπαδοπούλου Συνέντευξη

mousikorama papadopoulou 00Ας προσπερνάμε τον φόβο κι ας λέμε αχ και να σ' είχα εδώ
Η Ζωή Παπαδοπούλου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με το τραγούδι «Αχ και να σ΄είχα εδώ». Μιλά για τη νέα της δισκογραφική δουλειά και παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια που μιλούν για την καθημερινότητά μας. Η αισιοδοξία είναι σύμφωνα με την ίδια η στάση που θα βοηθήσει να είμαστε περισσότερο εξωστρεφείς και ελεύθεροι.

Ζωή Παπαδοπούλου συνέντευξη στη Κωνσταντίνα Mακρογιάννη στο "Μουσικόραμα"

mousikorama papadopoulou 03

 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Κυκλοφορούν δύο τραγούδια το "Μέσα στο Μετρό" και "Το αναλύσαμε πολύ". Δύο τραγούδια σε συνθέσεις του Άρη Βλάχου που βρίσκονται σε μια νέα δισκογραφική δουλειά. Πείτε μου δύο λόγια γι' αυτό το δίσκο.
mousikorama papadopoulou 04  Ζωή ΠαπαδοπούλουΕίναι δύο τραγούδια τα οποία έχει αγαπήσει ο κόσμος και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι΄αυτό!
Ο δίσκος θα περιέχει τραγούδια, πολύ κοντά στο συναίσθημα μου, στην αλήθεια μου.

  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Στα τραγούδια αυτά βλέπω και κάποια κοινωνικά μηνύματα. "Το Μέσα στο Μετρό" είναι ένα από αυτά. Πως βιώνετε εσείς την καθημερινότητα και τι θα θέλατε να αλλάξει;
 Ζωή Παπαδοπούλου: Βιώνω κι εγώ βεβαίως την δυσκολία, το άγχος, και όλα αυτά που έχουν διαπεράσει στο κύτταρο του σύγχρονου Έλληνα, και τον έχουν λίγο έως πολύ, μεταλλάξει.
Γιατί η αισιοδοξία, η ψυχή και το μεράκι του Έλληνα, ξέρω ότι δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο.
Θα ήθελα να ανοίξουμε λίγο πιο πολύ τα μάτια μας, να κοιτάξουμε τον υπέροχο ουρανό μας, να κοιτάξουμε και τον διπλανό μας,  να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, και  να νοιώσουμε αληθινά τυχεροί που ζούμε σ΄αυτόν τον τόπο.

  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: "To αναλύσαμε πολύ". Τίτλος ενός τραγουδιού που θα ήθελα κι εσείς να αναλύσετε. Θεωρείτε πως είναι  κάτι που χαλάει σήμερα τις σχέσεις μας;
  Ζωή ΠαπαδοπούλουΗ  υπερανάλυση χαλάει τις σχέσεις, και προκύπτει βεβαίως από την μη διάθεση να είμαστε χαλαροί, να είμαστε ανοιχτοί με τους ανθρώπους.
Ζούμε σε μια εποχή επιφύλαξης, κουμπώματος, δεν μιλάμε ανοιχτά, φοβούμενοι μήπως εκτεθούμε.
Αλλά η ζωή είναι εδώ και τώρα και δεν μπορεί να περιμένει πότε θα πάρουμε την απόφαση να ζήσουμε όπως νοιώθουμε.

mousikorama papadopoulou 02  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Στις 13 και 20 Νοεμβρίου θα εμφανιστείτε στη μουσική σκηνή "Ρυθμός Stage". Περιγράψτε μου το πρόγραμμα. Είστε μια λαϊκή φωνή που θα παρουσιάσει και άλλους ήχους.
  Ζωή ΠαπαδοπούλουΘα σας παρουσιάσουμε τραγούδια κατά βάση λαϊκά, τα οποία δημιουργούν την ανάγκη του μοιράσματος, της παρέας.
Με ήχο σύγχρονα λαϊκό, παρουσιασμένο από μία ομάδα τεσσάρων μουσικών, οι οποίοι είναι αυτοί που φταίνε για πολλά πειράγματα γνωστών αλλά και δισκογραφημένων μου τραγουδιών.

  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Συνεργαστήκατε με δημοφιλή ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού όπως η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία είχε την παραγωγή του προσωπικού σας δίσκου "Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά". Αισθανθήκατε πως ήταν αυτό το εφαλτήριο για να επιτευχθούν οι επόμενοι στόχοι σας;
  Ζωή ΠαπαδοπούλουΑσφαλώς! ένα τέτοιο ξεκίνημα σε ωθεί να δεις την πορεία σου πιο σοβαρά πιο ουσιαστικά!

  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: 'Ενα ακόμη τραγούδι το "Αχ και να σ' είχα εδώ". Πιστεύετε πως είναι τόσο δύσκολο να πλησιάσουμε κάποιον που νιώθουμε ότι  χρωστάμε;
  Ζωή ΠαπαδοπούλουΝαι είναι δύσκολο, για πολλούς ανθρώπους, να ανοιχτούν, να μιλήσουν, να πουν ίσως και τα πιο απλά αλλά και τα πιο μεγάλα..
Αλλά ας προσπερνάμε τον φόβο κι ας λέμε αχ και να σ' είχα εδώ, ας λέμε σ αγαπώ, και όλα αυτά δυνατά κι ας μην υπάρξει ανταπόδοση..

  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Τι αποκομίζετε με τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Νικολόπουλος και η Χαρούλα Αλεξίου που προαναφέραμε;
  Ζωή ΠαπαδοπούλουΕίναι ένα μεγάλο μάθημα η θητεία μου δίπλα σε όλα αυτά τα σπουδαία ονόματα!

  Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Εκτός από τις εμφανίσεις σας στο Ρυθμό θα υπάρξουν επερχόμενες εμφανίσεις;
  Ζωή ΠαπαδοπούλουΝαι, θα εμφανιστώ στην πόλη μου Θεσσαλονίκη, πολύ άμεσα και έπεται συνέχεια μεγάλη.!

   Κωνσταντίνα Mακρογιάννη: Σας Ευχαριστώ.

11/2014 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη

Ζωή Παπαδοπούλου: Ακούστε τραγούδια της στο YOUTUBE

mousikorama papadopoulou 05

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ισπανοί μαθητές: «Ευχαριστούμε Ελλάδα..»

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

I am Greek and i wanna go home

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα