Nταλάρας - Βιτάλη - Γλυκερία Συνέντευξη Τύπου στην «Ιερά Οδό»

ntalaras-005Nταλάρας - Βιτάλη - Γλυκερία
Συνέντευξη Τύπου στην «Ιερά Οδό»

«Σας καλωσορίζουμε στη χαρά μας και στη γιορτή μας», μάς είπε, καλησπερίζοντάς μας ο Γιώργος Νταλάρας στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, 10 Δεκεμβρίου, στην «Ιερά Οδό», έχοντας δεξιά του την Ελένη Βιτάλη και αριστερά του την Γλυκερία. Οι τρεις αυτές τεράστιες φωνές της Ελλάδας αποφάσισαν, μετά από 35 χρόνια περίπου, να ξαναενωθούν, για να σηματοδοτήσουν  το σήμερα, με μοναδικό τους εφόδιο, το καλό ελληνικό τραγούδι, αυτό που υπηρετούν χρόνια τώρα…


Η οθόνη- αφίσα της σκηνής, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Σούλη,  φωτίστηκε, για να περάσουν από μπροστά μας φωτογραφίες του δρόμου του δημοσιογράφου Νικήτα Καραγιάννη. Έτσι, «γευτήκαμε» τη γειτονιά της Ιερά οδού: Σπίτια, άνθρωποι, καλλιτέχνες του δρόμου, συνθήματα… Μέσα σε όλο αυτό το αφηγηματικό σκηνικό έδεσαν υπέροχα οι κουβέντες και των τριών τους.

Γιώργος Νταλάρας.
ntalaras-003Με την Ελένη και τη Γλυκερία μάς ενώνει  αγάπη, εκτίμηση και σεβασμός. Το μότο μας στην αρχή της παράστασης  λέει: «Μόνο η αγάπη μένει όλα τα άλλα είναι καπνός».  Μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο θελήσαμε να κάνουμε ένα χώρο δουλειάς, που σέβεται το κοινό, χωρίς να έχει την ατμόσφαιρα νυχτερινού κέντρου.. Ως προς τα δύο αυτά κορίτσια που έχω δίπλα μου: Πολλές φορές οι παρτιτούρες και τα πεντάγραμμα κάνουν λάθη, η Γλυκερία ποτέ δεν κάνει λάθος με τα τραγούδια τόσο πολύ, που οι παρτιτούρες την έχουν τρομάξει! Η Ελένη είναι πολλοί άνθρωποι μαζί, είναι η Ελένη των μετεφηβικών μου χρόνων, είναι ένα κορίτσι λαμπερό που, όταν περνούσε, γυρίζαμε όλοι  να το δούμε, αλλά, όταν τραγουδούσε, κατέβαινε ο ουρανός! Αργότερα, είναι η γυναίκα που κάθησε σε μια στιγμή βαθειάς ανάγκης, έσκαψε στη ζωή της, στον εαυτό της και έφτιαξε έναν καινούργιο άνθρωπο. Γδύθηκε από όλα τα πλαστά και φόρεσε το φως της ψυχής της! Μπορεί να τραγουδήσει  ροκ, λαϊκά αλλά και ύμνους. Το πιο ταιριαστό είναι αυτό που της είχα πει, όταν ήταν μικρή: « Όταν τραγουδάς μου θυμίζεις τη Fayrouz!». H Γλυκερία και εγώ μπορούμε, με τη μελέτη, μας να κατακτήσουμε πολλά πράγματα. Αυτό που έχει μέσα της η Ελένη δεν μπορείς να το βρεις εύκολα. Κουβαλάει ένα μουσικό κόσμο αιώνων! Αυτό το χάρισμα το έχουν ελάχιστοι καλλιτέχνες.

Ελένη Βιτάλη
ntalaras-004Η συνάντησή μας  ήταν αυθόρμητη, χωρίς να υπάρχουν συμφέροντα από πίσω. Είναι μία συνεργασία με υψηλά standards αγάπης. Ο Γιώργος είναι μια ομπρέλα για ’μας, τον νιώθουμε σαν τον μεγάλο μας αδελφό. Ασχολείται με τα καλώδια, με τα φώτα με τα πάντα… Το πιο σημαντικό: Ευχαριστιέται την ώρα που εμείς τραγουδάμε καλά…

Γλυκερία
Αν στην εποχή μας θεωρείται πολυτέλεια να χαίρεται κάποιος, εγώ χαίρομαι πραγματικά, γιατί αυτό το χειμώνα βρίσκομαι με δύο σπουδαίους τραγουδιστές και δύο σπουδαίους φίλους μου. Έχουμε ετοιμάσει για τον κόσμο μια αγκαλιά αγάπης, που βγαίνει μέσα από τα τραγούδια μας. Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι τραγουδιστές θέλουν οι άλλοι να τραγουδούν καλά. Εδώ γίνεται ένας ωραίος συναγωνισμός!

Η συνάντηση με όλους εμάς, τους ανθρώπους της ενημέρωσης, δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει μουσικά. Έτσι, αφού ανέβηκε στη σκηνή  η πολύκοσμη ορχήστρα τους, μάς χάρισαν ένα νέο τραγούδι, που γράφτηκε αποκλειστικά για τους τρεις τους, ενόψει της παρούσας συνεργασίας τους: «Σου χρωστώ κάποια τραγούδια», σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου.  Για όλα τα υπόλοιπα «χρεωστούμενα», αρχίστε να ετοιμάζεστε για την αποψινή τους πρεμιέρα αλλά και για τα Παρασκευοσάββατα ολόκληρου του χειμώνα!

12/2014 Μίνα Μαύρου

ntalaras-002

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ισπανοί μαθητές: «Ευχαριστούμε Ελλάδα..»

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

I am Greek and i wanna go home

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα